Het grotere
ensemble

Het grotere
ensemble

Het grotere
ensemble

Een ambitieus project

Een ambitieus project

Een ambitieus project

Eerste fase

Pelican is de eerste fase van een grote aaneengeschakelde kantoor- en retailontwikkeling van 32.000m2. Naast Pelican worden nog drie andere kantoorprojecten ontwikkeld of gerenoveerd in deze buurt in volle dynamiek.

Eerste fase

Multifunctionaliteit is een must

Het totaalproject heeft drie functies: een brede waaier aan kantoormogelijkheden, een modern winkelaanbod op de onderste verdiepingen en ruime parkeergelegenheid. Het winkelgedeelte wordt ingericht tot aantrekkelijke ruimtes van verschillende groottes. Zowel kleine lokale handelsinitiatieven als grote internationale spelers vinden hier een thuishaven.

Multifunctionaliteit is een must

Een nieuwe
stationsbuurt

Baltisse en QRF gingen de uitdaging aan om een historisch complex, dat ooit gediend heeft als hotel, bioscoop en winkelgalerij, te herontwikkelen tot een gebouw dat weer voldoet aan de huidige normen. De site wordt volledig getransformeerd tot een hotspot waar het comfortabel wonen en werken is.

Het oude complex krijgt langs elk van de 3 zijden een aantrekkelijk voorgevel en bestaat telkens uit een mix van kantoorruimtes met winkels op de onderste verdiepingen. Het nieuwe totaalproject omvat ongeveer 10.000m2 winkelruimte en 22.000m2 kantoorruimte. Het totaalproject is verspreid over vier afzonderlijke deelprojecten met een eigen identiteit en architectuur: Pelican, Novo, Deco en Arto.

Deco

De gevel van het Antwerpse art deco-icoon van de jaren 30 wordt met respect voor het verleden gerenoveerd. Ook de plint en de typische clin d'oeils uit de art deco worden zo goed mogelijk behouden en hersteld. Achter die historische grandeur huist 8.700m2 moderne en functionele kantoorruimte.

Deco bevindt zich op de De Keyserlei en geeft toekomstige kantoorgebruikers een magnifiek zicht op de Lei, het station en de Meir. Vanop de bovenste verdiepingen ziet u zelfs de haven van Antwerpen.

 • Deco
 • Deco
 • Deco

Arto

Het vroegere Century Hotel of Century Center aan de De Keyserlei krijgt na haar totaalrenovatie ook een nieuwe naam: Arto. Arto ligt naast Deco en wordt volledig getransformeerd tot een hoogstaand kantoorgebouw in combinatie met kwalitatieve buitenruimte. De oude gevel wordt in ere hersteld. Bovenop het bestaande gebouw wordt een extra volume gebouwd met een mansardedak. De bestaande patio’s en buitenruimtes worden samengevoegd, herlegd en maximaal voorzien van groen. Zo geniet ook Arto dankzij de grote gedeelde patio aan de achterzijde van een rijke natuurlijke lichtinval. De heraanleg van de bestaande middenpatio zorgt ervoor dat het zicht op de iconische toren vanuit de werkplekken terug vrijkomt, met het zicht vanop de daktuin van de zesde verdieping als hoogtepunt.

 • Arto
 • Arto
 • Arto
 • Arto
 • Arto
 • Arto

Novo

Kantoorproject Novo bevindt zich aan de Vestingstraat en is een volledige nieuwbouw. De straatgevel krijgt een levendig uitzicht dankzij de kleinere winkels op de benedenverdieping. De eerste verdieping is verbonden met de De Keyserlei waar detailhandel en horeca voorzien worden. De grote gedeelde patio met Arto aan de achterzijde zorgt voor natuurlijk licht en uitzicht op een aangenaam binnengebied. Daarnaast voorziet de vijfde verdieping een daktuin die toegankelijk is voor de kantoorgebruikers. De gevel presenteert zich als drie afzonderlijke gebouwen in lichtgekleurde materialen, in lijn met de sfeer van de Vestingstraat

 • Novo
 • Novo
 • Novo
 • Novo

Geïnteresseerd in meer info?
We bespreken graag de details met u.

Timing oplevering: Q4 2022

Century Center Offices gebruikt jouw persoonsgegevens om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze algemene voorwaarden gelezen te hebben.